Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Από Curious

Η απώλεια βάρους δε φέρνει την ευτυχία. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες που έχασαν βάρος δεν είχαν καλύτερη διάθεση από υπέρβαρους και παχύσαρκους που έμειναν στο ίδιο βάρος ή πήραν περισσότερα κιλά, ούτε ήταν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Ίσα ίσα, αναλογικά περισσότεροι είχαν κακή διάθεση, ενώ η ικανοποίηση από τη ζωή τους ήταν παρόμοια με τους υπόλοιπους. Η μεθοδολογία της μελέτης δεν μπορεί να δείξει γιατί  συνέβη αυτό, πάντως δεν εξηγείται επαρκώς από παράγοντες όπως σοβαρές ασθένειες ή σημαντικά γεγονότα ζωής, τουλάχιστον όχι αυτά που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα. Η απώλεια βάρους σχετίζεται με τη μείωση καρδιο-μεταβολικών παραγόντων κινδύνου για τη σωματική υγεία (υψηλή πίεση, τριγλυκερίδια). Αλλά η προσδοκία ότι θα γίνει κανείς πιο χαρούμενος χάνοντας κιλά, μάλλον δεν ευσταθεί.

 

Aπό Jane

Με αφορμή μία ερώτηση που είχε κάνει μια κοπέλα στο Αμπά και λόγω γενικά προσωπικής αναζήτησης περί κοινωνικού στάτους και “ψώνιου”, διάβασα το βιβλίο Snobs που είχε προτίνει η Αμπά στη συγκεκριμένη ερώτηση. Είναι ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο που σκιαγραφεί τη Βρετανική “υψηλή” κοινωνία την εποχή που άρχισε η κατιούσα της και πως μια κοπέλα προσπάθησε με το δικό της τρόπο να μπεί και να επιβιώσει σε μια κλίκα, φτιαγμένη από λίγους για λίγους.  Είναι μάλιστα γραμμένο από τη συγγραφέα του βιβλίου Downton Abbey (το οποίο έγινε και γνωστή σειρά), οπότε δεν είχα αμφιβολία για την ποιότητα του αναγνώσματος αυτού.

 

Από Mrs Dalloway

Gashlighting και γυναικολόγοι

Διάβασα ένα άρθρο με καταγγελίες γυναικών από όλο το κόσμο σχετικά με επίπονες και τραυματικές γυναικολογικές διαδικασίες. Οι γυναίκες συχνά δεν εισακούονται όταν δηλώνουν ότι πονάνε γιατί θεωρούνται υπερευαίσθητες, αναξιόπιστες, υπεύθυνες για αυτό που τις συμβαίνει, ή ο πόνος θεωρείται κάτι φυσιολογικό και αναπόφευκτο που πρέπει να υπομένουν.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

12 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για