Μισώ την περίοδό μου (Μέρος 2)

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ από το μαρτύριο;

Ερώτηση #1

Μεαφορμή την απαντηση σας σε μια κοπέλα που πονούσε στο στήθος κατά τη διάρκεια της περιόδου της, αλλά και σε άλλες ερωτήσεις από γυναίκες που υποφέρουν στη περίοδο τους, θέλω να ρωτήσω: υπάρχει τρόπος να σταματήσει η περίοδος; Ας υποθέσουμε ότι μια γυναίκα δε θέλει παιδιά. Δε μπορεί να απαλλαγεί από το μαρτύριο της περιόδου;; Κάτι να αφαιρεθεί; Κάποιο χάπι να πάρει; Οτιδήποτε;;; Και γιατί;; 

Ερώτηση #2

Η περίοδος μου με ταλαιπωρεί ΠΟΛΎ εδώ και τόσα χρόνια. Έχω πολύ σοβαρούς ιδεολογικούς και πρακτικούς λόγους για τους οποίους δεν επιθυμώ ποτέ να αποκτήσω παιδιά. Μπορώ να κάνω κάτι να για σταματήσει μόνιμα η περίοδος μου; Να δέσω τις σάλπιγγες; Να βγάλω κάτι; Αναρωτιέμαι εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι 29. 

Η σημερινή απάντηση απευθύνεται σε δύο γυναίκες αυτή τη φορά – αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι η ίδια αναγνώστρια που το έστειλε εις διπλούν. Είναι, απ’ ότι φαίνεται αρκετά συχνό πρόβλημα η δυσαρέσκεια σχετικά με τα συμπτώματα της περιόδου. Πριν λίγο καιρό είχε δημοσιευθεί και αυτό το άρθρο ως απάντηση σε μια αναγνώστρια που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα. Για ακόμα μία φορά λοιπόν πρέπει να τονιστεί πως είναι αρκετά άδικο να υπάρχουν γυναίκες που υποφέρουν από την περίοδό τους, καθώς τα περισσότερα συμπτώματα μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν.

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το “γιατί πονάω στην περίοδο;” Στην πλειονότητα των περιπτώσεων και ειδικά στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της δυσμηνόρροιας από την εφηβείας δεν μπορεί να βρεθεί κάποια αιτιολογία, οπότε και η δυσμηνόρροια ονομάζεται πρωτοπαθής. Για να τεκμηριωθεί αυτή η διάγνωση είναι απαραίτητο να ληφθεί ένα αναλυτικό ιστορικό και να γίνουν κάποιες εξετάσεις προκειμένου να αποκλειστούν παθήσεις οι οποίες μπορεί να προκαλούν δυσμηνόρροια ως σύμπτωμα. Αυτές είναι κυρίως η ενδομητρίωση (και η “συγγενής” της πάθηση η αδενομύωση) και σε μικρότερο βαθμό η Πυελική Φλεγμονώδης Νόσος. Όταν η δυσμηνόρροια αποτελεί το σύμπτωμα μιας πάθησης τότε ονομάζεται δευτεροπαθής.

 

  • Υπάρχει κάποιο φάρμακο; Σαφώς και υπάρχουν φάρμακα. Τα Μη-Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα (π.χ. ponstan, voltaren, neurofen) είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της δυσμηνόρροιας. Είναι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα να τα λαμβάνει αμέσως με την εμφάνιση της περιόδου, καθώς αν ληφθούν εγκαίρως βελτιώνεται η αποτελεσματικότητά τους. Το δεύτερο είδος σκευάσματος που μπορεί να δοθεί είναι τα αντισυλληπτικά δισκία τα οποία είναι εξίσου αποτελεσματικά στην μείωση του πόνου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις αυτό το κείμενο εδώ. Επιπλέον το καλό με τα αντισυλληπτικά είναι ότι μπορείς να τα παίρνεις χωρίς διακοπή. Αντί δηλαδή μια γυναίκα να παίρνει 21 δισκία και να σταματάει για 7 ημέρες προκειμένου να έρχεται περίοδος, μπορεί να παίρνει 63 ή ακόμα και 126 δισκία συνεχόμενα προκειμένου να έχει περίοδο λιγότερες φορές το χρόνο.
  • Κάτι να αφαιρεθεί; Να δέσω τις σάλπιγγες; Να βγάλω κάτι; Φαντάζομαι ότι υπάρχει λίγο σαρκασμός (που υποκρύπτει μια απελπισία) σε αυτή την ερώτηση, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες απαντήσεις. 
    • Το γίνει απολίνωση σαλπίγγων (να δέσεις τις σάλπιγγες) δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην δυσμηνόρροια.
    • Σε κάθε γυναίκα η οποία βρίσκεται σε νεαρή ηλικία οι ωοθήκες είναι απολύτως απαραίτητα όργανα και ευθύνονται για την παραγωγή οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα εκτός από την αναπαραγωγική λειτουργία παίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική υγεία της γυναίκας, στην ανάπτυξη των οστών και διατήρηση της οστικής υγείας καθώς και στην διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος.Επομένως δεν μπορούν να αφαιρεθούν.
    • Σε περίπτωση που μία γυναίκα έχει δυσμηνόρροια λόγω εκτεταμένης ενδομητρίωσης και υποφέρει από πόνους που δεν ελέγχονται φαρμακευτικά τότε μια χειρουργική επέμβαση μπορεί και να βελτιώσει τα συμπτώματα. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι 100% σίγουρο και η απόφαση για επέμβαση πρέπει να λαμβάνεται μόνο κατόπιν εκτεταμένης συμβουλευτικής από εξειδικευμένο γυναικολόγο.
    • Η ολική υστερεκτομή είναι η τελευταία θεραπευτική επιλογή σε γυναίκες με βαρύ χρόνιο πόνο που βρίσκονται κοντά στην ηλικία της εμμηνόπαυσης και είναι απόλυτα σίγουρες ότι δεν θέλουν να τεκνοποιήσουν. Και πάλι δεν είναι μια απόφαση που λαμβάνεται έυκολα.Συνοπτικά η επιλογή του “να αφαιρέσεις κάτι” δεν είναι μάλλον η κατάλληλη επιλογή για εσένα.

Ελπίζω οι ανωτέρω συμβουλές να σε βοηθήσουν λίγο ώστε να μπορέσεις να αναζητήσεις την κατάλληλη βοήθεια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενα άρθρα πως δεν είναι αποδεκτό για καμία γυναίκα να υποφέρει λόγω της περιόδου της, και ευτυχώς υπάρχουν πολλές θεραπευτικές επιλογές για την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

17 points
Upvote Downvote

35
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
27 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
RosemaryMarialadelbarrioThe Road Less TraveledlogladyBlanca luna Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Laurel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ. Αν αρχίσω να μιλάω για την ενδομητρίωση δεν θα σταματήσω. Σκέφτομαι τι πέρασα και ακόμα τρέμω. Πονούσα συνέχεια και αφόρητα, σε κάθε περίοδο έπαιρνα μια χούφτα φάρμακα και πάλι σερνόμουν, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ οτι το διεισδυτικό σεξ κανονικά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ (ναι, νόμιζα οτι ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ το κανονικό!!!! να λες “σφίξε τα δόντια, θα τελειώσει”), οι γιατροί με έβγαζαν υπερβολική και μου πρότειναν αντικαταθλιπτικά, ένας εφιάλτης. Καθώς δεν είχα ορατές κύστες και είχα περίοδο ρολόι (στις 27-28 μέρες ακόμα και στην ώρα), ήμουν υστερική και μη μου άπτου. Από ένα σημείο και μετά απλά σταμάτησα να εξηγώ οτι πονάω… Διαβάστε περισσότερα »

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!
Με εξόργισε η αντιμετώπιση ειδικών και μη, στο πρόβλημά σου. Γι’αυτό θα κρατήσω το happy end σου -ηταν ανακουφιστικο που το διάβασα εγώ, δεν μπορώ να φανταστώ τη δικη σου λύτρωση!

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Λυπάμαι πάρα πολύ για την ταλαιπωρία που πέρασες, Laurel. Είναι, αλήθεια, εξοργιστικό που χρειάστηκε να υποστείς τόσο πόνο και δυσκολία μέχρι να διαγνωστεί το πρόβλημά σου, που, απ’ ό,τι έχω ψυχανεμιστεί, δεν είναι και τόσο σπάνιο. Τελευταία που έχω διαβάσει κάποια πράγματα για την ενδομητρίωση, έχω αρχίσει να ανησυχώ μήπως έχω κι εγώ. Δεν έχω επισκεφθεί γυναικολόγο ιδιαίτερα πολλές φορές, μόνο για το εμβόλιο και άλλες 3 φορές για τεστ ΠΑΠ, όπως επίσης και κάποια στιγμή στην εφηβεία, που πήγα για να δω αν ο πόνος που είχα στην περίοδο οφείλεται σε πολυκυστικές (δεν οφειλόταν εκεί). Ωστόσο, αναγνωρίζω στον εαυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Και περιμένω περίοδο αύριο μεθαύριο και για ακόμα μια φορά όλη μέρα υποφέρω από πονοκέφαλο. Νομίζω ότι το κεφάλι μου θα σπάσει. Έχω πάρει παυσίπονα φυσικά, αλλά δεν έχει περάσει καθόλου. Νιώθω σαν να έχω μια μέγγενη στους κροτάφους και κάποιος να τη σφίγγει όλο και πιο πολύ.

Blanca luna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχει βγει ένα καινούργιο παυσίπονο για ημικρανίες και κεφαλαλγίες που προσωπικά με έχει σώσει! Πάσχω εδώ και δέκα χρόνια από οφθαλμική κεφαλαλγία (γίνεται το μάτι τούμπανο, πονάει και δακρύζει, έχω φωτοφοβία κλπ) που κρατάει με σκαμπανεβάσματα 48 ώρες. Από τότε που το παίρνω μου την έχει εξαφανίσει και δεν το πιστεύω. Απλώς δεν ξέρω αν έχει αντενδείξεις για την περίοδο… Επίσης δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω το όνομα εδώ, μήπως φανεί ότι κάνω διαφήμιση. Πάντως έχει βγει πρόσφατα και μπορείς να το πάρεις χωρίς συνταγή.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Blanca luna νομιζω μπορείς να το γράψεις για να το μάθουμε και εμείς, σε θεωρείται διαφήμιση πιστεύω

Blanca luna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και ναι… όπως φοβόμουν, κόπηκε το σχόλιό μου όταν έγραψα την ονομασία. Φαντάζομαι ότι είναι μέσα στους κανονισμούς του σάιτ και το καταλαβαίνω. Απλώς σου γράφω για να μη λες ότι σε άφησα με την απορία! Πάντως είναι πολύ κοινό παυσίπονο και έχει διαφημιστεί και στην tv.

The Road Less Traveled
Επισκέπτης
Συμμετέχων
The Road Less Traveled

Καταλαβα Blanca luna 😉 σ’ευχαριστω

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Σε νιώθω Mitsi. Δύο μέρες πριν την περίοδο έχω πάντα ημικρανία που κρατάει όλη τη μέρα. Κάθε φορά. Εκτός απο όλα τα υπόλοιπα συμπτώματα δηλαδή. Το μόνο που έχω βρει οτι βοηθάει είναι να παίρνω παυσίπονο στην πρώτη υποψία πόνου ή αποπροσανατολισμου, δεν περνάει τελείως αλλά τουλάχιστον μπορώ να λειτουργήσω και να περπατήσω ευθεία χωρίς να χτυπάω στα έπιπλα.

Girasole
Μέλος
Συμμετέχων

Στα 23 μου πλέον και η περίοδος έρχεται ακόμα κάθε 3 μήνες. Έχω πολυκυστικες, έχω ινομυωματα που αφαιρώ και ξαναβγαινουν, εχω νοσηλευτει με ωχρό σωμάτιο και αιμορραγία, λιποθυμω τουλάχιστον μια φορα σε κάθε περίοδο, δεν μπορώ να πάρω αντισυλληπτικα λόγω θρομβωσης και τα παυσίπονα δεν δουλεύουν ποτέ. Πραγματικά ονειρεύομαι από παιδί να έρθει η μέρα που θα σταματήσει αυτό το μαρτύριο. Έχω αλλάξει τόσους γυναικολόγους και εδώ και στο εξωτερικό και η κατάσταση παραμένει αμεταβλητη! Σε όλες εσάς που υποφερετε μεγάλη αγκαλιά. Είναι άδικο πραγματικά.

The Road Less Traveled
Επισκέπτης
Συμμετέχων
The Road Less Traveled

Μια (((((αγκαλιά)))) απο μενα ☺ αν λεει κατι.
Απορω πως δεν βρηκες ενα φάρμακο να σε καλύπτει. Βέβαια η κάθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.

Girasole
Μέλος
Συμμετέχων

Και εγώ απορώ πραγματικά όμως έχω δοκιμάσει τοσα πολλα χωρίς αποτέλεσμα που πλέον έχω δεχτεί ότι δεν θα αλλάξει κατι. Με βοήθησε να το μοιραστώ με την ψυχολόγο μου, τουλάχιστον για να μου φύγει αυτό το βάρος που κουβαλούσα ψυχολογικά τόσα χρόνια. Με βοήθησε και η yoga και κάποιες άλλες μορφές γυμναστικής στην μικρή ελάττωση του πόνου. Αλλα συνεχίζει να είναι δύσκολο. Το μεγαλύτερο όνειρο μου είναι να καθιερωθεί η άδεια περιόδου ειλικρινά!δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μένα απο το να πρέπει να δουλεύω την εβδομάδα που έχω περίοδο. Έχω πιστέψει ουκ ολίγες φορές ότι θα ρθει το τέλος μου… Διαβάστε περισσότερα »

The Road Less Traveled
Επισκέπτης
Συμμετέχων
The Road Less Traveled

Girasole καποιες φορες θυμαμαι επαιρνα αδεια απο παθολογο τις πρωτες μερες δεν μπορουσα καν να λειτουργησω.
Μετα με τη θεραπεια αν θελεις,πιστεψε με εχω παρει οτι παυσιπονο κυκλοφορει,μετριαστηκαν καπως οι επωδυνες μερες και απλα εχω ενα φουσκωμα για το οποιο παιρνω αλλα φαρμακα ναι και ειναι ολα μια χαρα.
Ισως μεσα μου το απομυθοποιησα.Ενταξει ειναι μια περιοδος ολες εχουν ας δειξω ποια ειναι η αρχηγος η περιοδος ή εγω?
Και ετσι μετα τις πρωτες μερες δεν εχω θα ελεγα κατι ασχημο σα συμπτωμα ενα πονοκεφαλο που παιρνω τα παυσιπονα και οκ.
Υπομονη,
Χαιρομαι δε οταν τελειωνει.Κανω παρτυ καθε φορα,ειλικρινα στο λεω! 😀 😀

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Με αφορμή αυτό το ποστ θέλω κι εγώ να ρωτήσω τον υπέροχο γυναικολόγο του σαιτ: Έχετε υπόψη σας το ενθεμα που βάζουν στο μπράτσο για αντισύλληψη στην Αγγλία; Υποτίθεται μια από τις πιο συχνές παρενέργειες είναι η αμηνορροια και γι’αυτο σε προειδοποιουν ότι μπορεί να μην έχεις περίοδο για χρόνια και να σου φαίνεται περίεργο. Προσωπικά δεν κινδυνεύω να μείνω έγκυος αλλά πολύ θα ήθελα να μην έχω περίοδο και σκέφτομαι να το κάνω. Δεν είναι μόνο ότι πονάω φριχτά, είναι και όλα όσα τη συνοδεύουν, που με κάνουν να περνάω μια φοβερά άβολη εβδομάδα κάθε μήνα. Με κόβει από… Διαβάστε περισσότερα »

Ευνοούμενη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Άσχετο αλλά βρήκα αυτό και σκέφτηκα μήπως σε ενδιαφέρει:
https://www.lifo.gr/i_saw_you/view/73119

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ωπ, δεν το είχα δει, σ’ευχαριστω! Αν είναι θαμώνας στην αμποκοινοτητα ξέρει πού να με βρει 😉

Rosemary
Μέλος
Συμμετέχων

Να ξεκινήσω λέγοντας οτι δεν θέλω να σου δώσω φρούδες ελπίδες. Γράφεις για “τάξη”, οπότε φαντάζομαι είσαι μαθήτρια. Κι εγώ μέχρι τα 17 μου περίπου είχα απίστευτες ποσότητες αίματος, σε σημείο που τις τρεις πρώτες μέρες άλλαζα σερβιέτα ανά μισή ώρα. Εκτός απο το πόσο αντι-οικονομικό είναι αυτό, είχα το συνεχές άγχος πως θα λερωθώ, πράγμα που συνέβαινε σχεδόν καθε φορά. Θυμάμαι να πηγαίνω στο σχολειό με έξτρα εσώρουχο και παντελόνι στην τσάντα. Και να αισθάνομαι μια συνεχή ροή, λες και είχα ξεχάσει τη βρύση ανοιχτή. Ευτυχώς αυτό το κομματι διορθώθηκε μόνο του με τον καιρό και πλέον έχω φυσιολογική… Διαβάστε περισσότερα »

loneliness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Ταλαιπωρούμαι κι εγώ από δυσμηνόρροια και υπερβολική αιμορραγία λόγω πολυκυστικών ωοθηκών. Όταν υποφέρω από πόνους περιόδου, με ανακουφίζει αρκετά η θερμοφόρα. Τη γεμίζω με ζεστό νερό, τη βάζω στην κοιλιά μου αρκετή ώρα και σε συνδυασμό με παυσίπονα την κάνει τη δουλειά της. Κατανοώ απόλυτα το πρόβλημα της γράφουσας αλλά ας μη δραματοποιούμε καταστάσεις. Θεωρώ ακραίο το να θες να κάνεις επέμβαση, η οποία μπορεί να έχει πολλές παρενέργειες, για να αποφύγεις τον πόνο.

Μπριζίτ Μπορντό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Loneliness.2000, με κάθε καλή διάθεση, ήθελα να σου πω ότι κάτι που για σένα είναι υπερβολικό για κάποια άλλη γυναίκα μπορεί να είναι μονόδρομος. Η κοπέλα δεν είπε ότι θέλει να κάνει ολική υστερεκτομη, η οποία ναι, έχει αρκετές επιπτωσεις, απλώς θέλησε να διερευνήσει τρόπους αντιμετώπισης μιας πολύ επίπονης διαδικασίας, η οποία συμβαίνει κάθε μήνα. Και ναι, αν υπήρχε μια μικροεπεμβαση που θα της επέτρεπε να ζει τη ζωή της χωρίς πονο, γιατί θα ήταν τόσο κακό να τη δοκιμάσει; Ας μην δαιμονοποιούμε λοιπόν τη διακοπή περιόδου, δεν και τόσο συνταρακτικό, και μην ξεχνάμε ότι η χρήση αντιφλεγμονοδων ουσιών είναι,… Διαβάστε περισσότερα »

loneliness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Με όλη την καλή διάθεση να σου πω ότι σε καμία περίπτωση δε δαιμονοποιώ τη διακοπή περιόδου. Έχω μια πολύ καλή φίλη η οποία είναι τρανς, παίρνει τεστοστερόνη για να σταματήσει η περίοδος της και είμαι απόλυτα μαζί της σε αυτήν τη συνειδητή απόφαση που έχει πάρει. Αυτό που ήθελα να επισημάνω στο κείμενο μου- και μάλλον παρεξηγήθηκε- είναι ότι τα χειρουργεία δεν αποτελούν απλη υποθεση. Αλλά σίγουρα είναι προσωπική υπόθεση κάθε γυναίκας το αν θα υποφέρει ή όχι από την περίοδό της.

The Road Less Traveled
Επισκέπτης
Συμμετέχων
The Road Less Traveled

Κι εγω πολυκυστικες και το καταλαβα μετα τα 18 που πηγα φοιτητρια,και πηγα σωστα σε γυναικολογο γιατι πριν ειχα τη μανα κερβερο να μου απαγορευει το γυναικολογο οτι θα μου καταστρεψει τον παρθενικο μου υμενα (νομιζω γραφω βιβλιο με ολα αυτα 🙂 ) κι ετσι επειδη ειχα κανει ηδη σεξ κρυφα ειχα περασει μονη μου τις επωδυνες αλλαγες του σωματος και της περιοδου δεν πηγαινα γιατι θα ερχοταν κι αυτη μαζι και θα γινοταν τρωικος πολεμος,το μερος ηταν επαρχια που μεγαλωσα ,αν πηγαινα μονη μου την αλλη μερα θα το μαθαινε πρωτη η μανα μου. Στα 18 λοιπον στην πολη… Διαβάστε περισσότερα »

The Road Less Traveled
Επισκέπτης
Συμμετέχων
The Road Less Traveled

Ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει οτι θελει με το σωμα τους,εχω ακουσει απο κοπελες οτι πηγαν και εκαναν στειρωση πολυ νεες στα 25 τους για τους δικους τους λογους χωρις να υπαρχει θελω να πω καποιο επιβαλλομενο προβλημα υγειας.
Ο καθενας πιστευω εχει την ελευθερια και την επιλογη να κανει αυτο που θεωρει καλυτερο για το σωμα του. 🙂

Rainbow
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Κ όμως είμαι από τα άτομα που λέει δημόσια πως αν η αφαίρεση μήτρας δεν ήταν επώδυνη ,θα ήμουν από τις πρώτες στη λίστα . Δεν είμαι από τα άτομα που υποφέρουν από πόνο που λιποθυμούν αλλά είμαι από τα άτομα που κουράστηκαν κάθε μήνα να ταλαιπωρούνται . 3-4 μέρες πρηζομαι σαν μπαλόνι , πονάει στήθος , δυσκολεύομαι να γυμναστω ή να κάνω τα βασικά γτ έχω έντονη κόπωση , τις πρώτες 3 μέρες πονάει η μέση μου , έχω κόπωση , ζαλάδες . Τώρα είμαι νέα κ αντέχω να εργάζομαι με τη περίοδο σε 10-20 χρόνια δεν θα έχω… Διαβάστε περισσότερα »

The Road Less Traveled
Επισκέπτης
Συμμετέχων
The Road Less Traveled

Το σκεφτηκα για υστερεκτομη Rainbow αλλα επειδη η φαρμακευτικη αντιμετωπιση με βοηθησε στο να το μετριασω το εχω αφησει στο off το ολο θεμα.Βεβαια δεν το υπογραφω κιολας,αυριο μπορει να ξυπνησω και να παω να κανω καταλαβες.Αλλα επειδη οπως και να το κανουμε παραμενει μια αποφαση με μη αναστρεψιμα αποτελεσματα,τι θα πω μετα? Ξανακολληστε τα μου τα?
Γιαυτο το εχω αφησει πραγματικα στο off και πιστεψε με καθε φορα που ερχεται περιοδος δεν της δινω σημασια καν.

Διάφανο Σελοφάν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Προσωπικά δεν υπέφερα ποτε αλλά έβλεπα φίλη μου να τα τραβάει όλα αυτά. Την θυμάμαι σχεδόν κάθε μήνα να την κουβαλάω για να την πάω στους δικούς της να την πάρουν από το σχολείο και να είναι χάλια. Βέβαια τα θυμόμαστε πλέον και γελάμε, αν και δεν άλλαξαν και πολλά μετά από μια εγκυμοσύνη (απ’ότι μου έχει πει φυσικά). Ωστόσο, πρέπει να πω ότι επειδή δεν υπέφερα δεν έδινα και σημασία και κατέληξα να έχω σιδηροπαινια γιατι απλά δεν έκανα εξετάσεις… Περα από την περίοδο όμως μπορώ να πω ότι και η ωορρηξία ποναει πααααρα πολύ! Όχι πάντα, αλλά είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Το α-κτινιδιο
Μέλος
Συμμετέχων

Εγώ είχα για πολλά χρόνια ισχυρή και εκτεταμένη αιμορραγία και πόνους στην περίοδο, τελικά ήταν λογω ινομυωματων. Τα αφαίρεσα χειρουργικά αλλά τώρα είναι η δεύτερη φορά που έχω ινομυωματα, μεγάλα σε μέγεθος που με κάνουν να φαίνομαι σαν εγκυος και ο γιατρός μου πρότεινε ολική υστερεκτομη, επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσουν να δημιουργούνται. Αλλά είμαι 40 χρόνων με 2 παιδιά, οπότε η δική μου περίπτωση είναι διαφορετική. Να πω εδώ ότι ακόμα και τώρα που δεν σκοπεύω να κάνω άλλα παιδιά, έχω καθυστερήσει την εγχείρηση γιατί δεν είμαι έτοιμη ψυχολογικά. Ίσως είναι εσωτερικευμενος μισογυνισμος, αλλά νιωθω ότι δεν θα… Διαβάστε περισσότερα »

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Δεν είχα ποτέ ενδομητρίωση, πολυκυστικές ή ημικρανίες, αλλά για χρόνια υπέφερα κάθε φορά από κράμπες, φούσκωμα και απίστευτο πόνο. Μετά από κάποιο σημείο δεν με έπιαναν τα παυσίπονα. Μέχρι που με έσωσε η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική (TCM) με ειδικά ροφήματα, βελονισμό και βεντούζες. Η διάγνωση ήταν ότι ο οργανισμός μου και ειδικά τα σχετικά όργανα είχαν κρυώσει πολύ, οπότε η θεραπεία επικεντρωνόταν στο να “ζεσταθούν”. Παράλληλα, έμαθα για την κατηγοριοποίηση τροφίμων και μπαχαρικών σε “ζεστά” και “κρύα” – σε TCM, ayurveda και Yunani medicine, ενώ έκοψα και τον καφέ. Επίσης, άρχισα να ντύνομαι πιο ζεστά. Μετά από 3 μήνες τα… Διαβάστε περισσότερα »