Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν ως βάση την ισότητα;

Τα ολυμπιακά αθλήματα γίνονται με διαχωρισμό των δυο φύλων

Α, μπα, σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις! Μπορεί να μην σε διαβάζω πολύ καιρό αλλά τα ερεθίσματα και το food for thought που δίνεις σε κάθε σου απάντηση είναι απλά υπέροχα. Θέλω να σε ρωτήσω δυο πράγματα. Είχα μια συζήτηση πρόσφατα για τις γυναίκες που παίρνουν μέρος στους ολυμπιακούς αγώνες με αρνητικά προκείμενο συνομιλητή κάτι που εγώ θεώρησα σεξιστικό. Η άλλη πλευρά όμως μου απάντησε πως οι άντρες εννοείται υπερτερούν και λόγω δύναμης με επιχείρημα τα ολυμπιακά αθλήματα και πως και αυτά ακόμα γίνονται με διαχωρισμό των δυο φύλων. Συνεχίζω να πιστεύω πως είναι σεξιστικό αλλά είναι κάτι που συμβαίνει. Τι θα μπορούσα να απαντήσω σε αυτή την περίπτωση; Διαβάζοντας λίγο, έμαθα πως από την αρχαιότητα ακόμα δεν επιτρεπόταν η παρουσία των γυναικών καθώς επίσης όταν έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 1896 δεν συμμετείχε καμία γυναίκα. Μήπως τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν ως βάση την ισότητα; ΄Ή εγώ έχω καταλάβει κάτι λάθος; Θα ήθελα πολύ να μάθω την γνώμη σου/σας! Το δεύτερο που θα ήθελα να σε ρωτήσω (αλλά και την φοβερή κοινότητα) είναι πόσο χρήσιμο θεωρείς ότι είναι να προσπαθείς να δώσεις μια άλλη διαφορετική οπτική σε έναν άνθρωπο που από την αρχή είναι αρνητικός. Είναι τελικά χάσιμο χρόνου;

Thinking out loud

Οι άντρες κατά μέσο όρο έχουν περισσότερη σωματική δύναμη από τις γυναίκες της ίδιας ηλικίας.

Οπότε;

Αυτό ήταν σημαντικό όταν ανοίγαμε ο ένας το κεφάλι του άλλου με μπαλντάδες για να χτίσουμε σπίτια στην πιο εύφορη κοιλάδα όταν τελείωναν οι πατάτες. Τότε, έτρεχαν οι άντρες για να σκοτώνουν άλλους άντρες, και οι γυναίκες έμεναν πίσω για να τις βιάσουν οι άντρες που άνοιγαν τα περισσότερα κεφάλια. Αυτό είναι το επιχείρημα για την ανωτερότητα του αντρικού φύλου;

Εδώ και κάτι χιλιετίες οι άνθρωποι έχουν βρει άλλους τρόπους για να τρέφονται, ντύνονται και γενικώς να επιβιώνουν, και η μέθοδος «άνοιγμα κεφαλιού με μπαλντά» είναι εκτός νόμου.

Αυτά τα θεωρούμε επιτεύγματα του πολιτισμού. Η ειρήνη, η δημοκρατία, η προστασία των αδύναμων, αυτά είναι θαύματα που έγιναν με την προσπάθεια πολλών γενεών. Συλλογικά αποφασίσαμε ότι η σωματική δύναμη δεν είναι επιχείρημα. Όποιος ακόμα σου λέει ότι οι άντρες τρέχουν πιο γρήγορα από τις γυναίκες, άρα δικαιούνται περισσότερα προνόμια, πρέπει να μάθει ότι υπάρχουν πολλοί άντρες που τρέχουν πιο γρήγορα από τον ίδιο, άρα θα ήταν σωστό να τρώει καρπαζιές από αυτούς, να τους κουβαλάει τα ρόπαλα, και να τους κάθεται πού και πού όταν δεν υπάρχει πρόχειρη γυναίκα να βιάσουν, γιατί αυτός είναι ο πολιτισμός που υποστηρίζει, γιατί αυτό συνέβαινε πριν δημιουργηθούν οργανωμένες κοινωνίες που βασίζονται στην ισότητα.

(Οι ολυμπιακοί αγώνες προσαρμόζονται ανάλογα με την πορεία της κοινωνίας, δεν είναι από μόνοι τους βασισμένοι στο ένα ή στο άλλο ιδεώδες.)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

52 points
Upvote Downvote

46
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
24 Θέματα σχολίων
21 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
29 Συντάκτες σχολίων
Mitsialkichrissie spanikouLeave it to Beaver Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Σε πολλά αθλήματα που συμμετέχουν άνδρες πχ στην πάλη οι αθλητές χωρίζονται ανάλογα με το βάρος τους πχ κατηγορία φτερού. Και είναι λογικό επειδή η διαφορά στην σωματική διάπλαση δημιουργεί πλεονέκτημα. Όμως κανείς δεν λέει ότι ο πρωταθλητής στην τάδε κατηγορία ειναι μουφα πρωταθλητής. Έτσι και με τις γυναίκες.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εχουν αρχίσει τον τελευταίο καιρό να κυκλοφορούν διάφορα άρθρα σχετικά με το ότι θα επρεπε στους Ολυμπιακούς (όχι τους γάβρους) να αγωνίζονται γυναίκες-άντρες μαζί ώστε να μην υπάρχει σεξισμός. Νομίζω ότι κάπου υπάρχει έλλειψη κατανόησης σχετικά με το τι είναι ισότητα, σεξισμός και όλες αυτές οι έννοιες. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα πώς ξεκίνησε αυτή η συζήτηση και πώς κατέληξε εκεί που κατέληξε (τι λέγατε δηλαδή για τις γυναίκες που πέρνουν μέρος στα αθλήματα;).

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

θα επρεπε στους Ολυμπιακούς (όχι τους γάβρους) να αγωνίζονται γυναίκες-άντρες μαζί ώστε να μην υπάρχει σεξισμός

Το απλούστερο και συντομότερο αντεπιχείρημα μας το δίνει η (αντρική) πυγμαχία: όχι οι πάντες εναντίων των πάντων. Αγωνίζεσαι ενάντια σε άντρες με την ίδια σωματική διάπλαση με τη δική σου. Και δεν υπάρχει κανένας”σεξισμός” ή “υποτίμηση” όταν κάποιος είναι κατηγορίας “φτερού” (έτσι νομίζω πως λέγεται) και όχι βαρέων βαρών.

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αυτό ακριβώς!΄Αυτό θέλω να πω σε κάθε μισογύνη που προβάλλει τη μυϊκή υπεροχή ως επιχείρημα υπέρ της ανωτερότητας των ανδρών. “Άρα φίλε κι εσύ- περισσότεροι άνδρες βασικά- θα έπρεπε να έχεις λιγότερα δικαιώματα από τον Hafþór Júlíus Björnsson και τον Brian Shaw.” Ή το συγγενές καταγέλαστο που το έχω διαβάσει σε διάφορα σχόλια: “Μου θέλετε όλες να γίνεται CEO αλλά δε βλέπω καμιά σας να κόπτεται για τα ποσοστά εκπροσώπησης των γυναικών στις τάξεις των οικοδόμων και των ξυλοκόπων.” Έπρεπε δηλαδή πρώτα οι γυναίκες να επιδιώξουν να απασχοληθούν σε ποσοστά 50% σε πόστα όπου το 99% από αυτές θα είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολύ ωραία αυτά που λες, αλλά που κολάνε με το θέμα;;; Η συζήτηση αφορούσε αθλήματα. Και στα αθλήματα οι μυς μετράνε. Κάνω λάθος; Οσο για το επιχείρημα περί CEO και οικοδόμων η βάση του είναι πως όταν ζητάς πχ ποσόστωση και ισότητα το ζητάς παντού. Δε μπορείς να ζητάς ποσόστωση μόνο στις προνομιούχες διευθυντικές θέσεις αλλά σε πιο ταπεινές θέσεις να θεωρείς δεδομένο οτι θα αποασχολούνται μόνο άντρες.

Κυριος Μιρκατ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σίγουρα υπάρχουν πολλά “ταπεινα” επαγγέλματα που βρίσκεις κυρίως γυναίκες.
Και αν η κουβέντα γίνεται για CEO θέσεις έχει να κάνει πιο πολύ γιατί πχ σε εταιρίες που οι γυναίκες είναι σχεδόν διπλάσιες από άντρες θα βρίσκεις κυρίως άντρες σε διευθυντικές θέσεις. Αλλά αυτή είναι αλλού είδους κουβέντα που δε κατάλαβα πως καταλήξαμε πολλοί εκεί όταν το αρχικό άρθρο είχε να κάνει με κάτι συγκεκριμένο.
Ώρες ώρες θεωρώ ότι ψάχνουμε τη θυματοποηση πάσα θυσια.

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Το ανέφερα επειδή είναι σχεδόν “αδελφά” επιχειρήματα. Δηλαδή ο τύπος που αναφέρεται στην ερώτηση τι ήθελε ακριβώς να αποδείξει; Ότι οι άνδρες είναι πιο δυνατοί; Δεν το ξέρουμε; Συνήθως όταν κάποιος προσπαθεί να τονίσει κάτι τόσο αυτονόητο το πάει αλλού. Ο Leave it to Beaver κάτι τέτοιο κάνει τώρα: “Δε μπορείς να ζητάς ποσόστωση μόνο στις προνομιούχες διευθυντικές θέσεις αλλά σε πιο ταπεινές θέσεις να θεωρείς δεδομένο οτι θα αποασχολούνται μόνο άντρες.” Να δω κι εγώ άντρες να διαμαρτύρονται για την χαμηλή εκπροσώπηση του φύλου τους στους οικιακούς βοηθούς! Όπου όχι μόνο δεν είναι λιγότερο προικισμένοι για τη δουλειά (σε… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Leave it to Beaver Το ζήτημα είναι να υπάρχει η δυνατότητα να εργαστεί μια γυναίκα στο πόστο που η ίδια επιθυμεί. Κάπου όμως πρέπει να αρχίσει, και βάσει των ιεραρχικών σχέσεων στις οργανώσεις, το ευκολότερο είναι να αρχίσει στην κορυφή. Η ικανή παρουσία γυναικών σε διευθυντικές θέσεις κατά κανόνα εξασφαλίζει την ισότητα και την τάση να προσλαμβάνονται γυναίκες σε όλη την κάθετη ιεραρχία, καθώς και ανεκτικότητα στην ποικιλομορφία που εξαπλώνεται σε περισσότερες περιθωριοποιημένες ομάδες. Αντιθέτως, η απουσία γυναικών συνδέεται με γενικότερη ομοιομορφία του προσωπικού σε μια οργάνωση. Για τα αθλήματα, δεν έχει νόημα το τσουβάλιασμα που αναφέρει η γράφουσα, αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Στην αρχαία Ελλάδαα η θέση της γυναίκας ήταν πολύ διαφορετικη. Οι γυναίκες, με εξαίρεση την Σπάρτη ,δεν επιτρεπόταν καν να βγουν από το σπίτι, πόσο μάλλον να λάβουν μέρος σε αγώνες. Εδώ που τα λέμε ούτε καν να παρακολουθήσουν αγώνες επιτρεπόταν. Άλλωστε οι άντρες ακριβώς επειδή γυναίκες δεν υπήρχαν, αθλουνταν γυμνοί. Εξ ου και η λέξη γυμναστήριο και γυμνάσιο. Στη σημερινή εποχή ο μοναδικός λόγος που γυναίκες και άντρες δεν διαγωνίζονται μαζί είναι ότι οι άντρες έχουν διαφορετική σωματική διάπλαση και άρα επιδόσεις από τις γυναίκες. Στα αθλήματα. Δεν ξέρω τι επιχείρημα είναι αυτό για ανωτερότητα. Μπορείς πάντως να πεις… Διαβάστε περισσότερα »

Light
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά τα παλαιολιθικά χρόνια που έπαιζα σκάκι σε ομάδα, υπήρχε ξεχωριστή κατηγορία “γυναικεία σκακιέρα” και φυσικά, σε αγώνες, έπαιζαν μεταξύ τους μόνο άντρες και μόνο γυναίκες (ποτέ μου δεν κατάλαβα το γιατί). Μακάρι να έχω μείνει πίσω στην ενημέρωση…

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Βασικα δεν είναι ότι ξέρω, είναι ότι έχω δει κάτι τουρνουά να παίζουν άντρες γυναίκες μαζί και δεν το σκέφτηκα παραπάνω, θεώρησα ότι έτσι είναι και μου φάνηκε και λογικό, αφού μιλάμε για σκάκι και όχι για άρση βαρών ας πούμε.

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

“οι άντρες εννοείται υπερτερούν ΚΑΙ λόγω δύναμης”.. Και λόγω τί άλλο σου είπε ή σε άφησε με την αγωνία;

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εάν δεν υπήρχε ο προστατευτικός για τις γυναίκες διαχωρισμός (που ορθώς υπάρχει φυσικά), απειροελάχιστες αθλήτριες θα κατάφερναν να πιάσουν τα όρια συμμετοχής ανταγωνιζόμενες με τους άντρες συναδέλφους τους. Επομένως δεν έχει άδικο κάποιος να λέει πως αν δεν προστατεύονταν οι γυναίκες και ο ανταγωνισμός ήταν επί ίσοις όροις οι γυναίκες ουσιαστικά δε θα συμμετείχαν στους αγώνες λόγω του ότι βιολογικά υπολείπονται των ανδρών στο αθλητικό κομμάτι. Εντελώς άσχετη η απάντηση αφού φυσικά και όταν μετράς ποιος τρέχει πιο γρήγορα (όπως στα ολυμπιακά αθλήματα), θέλεις να συμμετέχουν σε αυτά και αυτοί που τρέχουν πιο γρήγορα!!!! Αυτά που λέει η Λένα για… Διαβάστε περισσότερα »

Etern1ty_ GR
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Etern1ty_ GR

Δεν καταλαβαίνω, θεωρείς ότι είναι σεξιστικής αιτίας ο διαχωρισμός των φύλων στους ολυμπιακούς; Θες να διαγωνίζονται άνδρες και γυναίκες στην ίδια κατηγορία;

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Ιππασία, μικτό διπλό στο τένις και στο πινγκ πονγκ, μπαντμιντον, Χορός στον πάγο, ιστιοπλοϊα, αυτό το ξαπλωτο πράμα σαν έλκηθρο που το λενε luge. Αθλήματα που αγωνίζονται άνδρες και γυναικες μαζί. Επίσης σκάκι, μπριτζ, αγωνιστικός χορός (Ballroom, Latin κλπ). Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα αλλά γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Η ισότητα δεν σημαίνει να βάλουμε γυναίκες και άντρες να τρέχουν μαζί και “ας νικήσει ο καλύτερος” ή να σηκώνουν βάρη για να δούμε ποιος θα κάνει το ρεκόρ, ώστε να πούμε “Ορίστε, την ίδια ευκαιρία δώσαμε”. Ισότητα σημαίνει να σου παρέχονται οι ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ για να διακριθείς. Επομένως, είναι λογικό και σωστό να γίνεται, τουλάχιστον σε επίπεδο σωματικής σύγκρισης εφόσον μιλάμε για Αγώνες, η σύγκριση με αναλογικά ισότιμους αντιπάλους, κάτι που ισχύει τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Γι’ αυτό υπάρχουν και τα όρια που πρέπει να περάσει ένας αθλητής για να συμμετέχει πχ στους… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Πολύ ενδιαφέρον, Felis, και περιεκτικό κείμενο!

Κυριος Μιρκατ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Οι άντρες κατά μέσο όρο έχουν περισσότερη σωματική δύναμη από τις γυναίκες της ίδιας ηλικίας.” Όταν μιλάμε για αθλήματα που το σώμα παίζει μειζον ρόλο νομίζω η κουβέντα λήγει εκεί. Νομίζω όλοι ακούσαμε για την ιστορία της τρανς γυναίκας που έλαβε μέρος σε άρση βαρών και βγήκε πρώτη με μεγάλη διαφορά. Ή την τρανς ποδηλατρια. Δε θεωρώ ότι είναι κακό να δεχόμαστε τις διαφορές μας. Υπάρχουν αλλά αθλήματα που οι σωματικές διάφορες δεν παίζουν ρόλο. Πχ ultimate frisbee, quidditch, rally, skateboarding etc. Εκεί ναι συμφωνώ και επαυξάνω άντρες με γυναίκες θα.μπορουσαν και (το κάνουν πολλές φορές) να αγωνίζονται μαζί. Για… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Serena Williams που οταν ήταν Νο1 στις γυναίκες είχε αγωνιστεί εναντίον του Νο203 των ανδρών και έχασε με 6-1 (στο ρελαντί) παρότι ο τύπος κατέβηκε απροπόνητος και έπινε μπύρες πριν τον αγώνα (Braasch was described by one journalist as “a man whose training regime centered around a pack of cigarettes and more than a couple of bottles of ice cold lager”).

alki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το 1998 όταν και έγινε ο αγώνας οι Williams ήταν 16-17 χρόνων και ο Braasch 30. Εκείνη την χρονιά η Serena δεν είχε φτάσει ακόμα στο No 1, ήταν No 20 και ο Braasch την προηγούμενη χρονιά ήταν στο 36. Παρόλα αυτά βέβαια και οι δύο αδερφές χασαν.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πολύ ενδιαφέρον όμως πως για να δείξουμε την ανωτερότητα των κουνιουμενων αρχιδιων κάναμε τη Γουίλιαμς από κοριτσάκι φτασμενη και πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες και τον άντρα από νούμερο 36 τον στείλαμε στο 200 και , και τον βάλαμε να πινειπιρες και να καπνίζει όλη μέρα, άλλωστε είναι άντρας, δεν χρειάζεται να ξέρει και πολλά για να νικήσει μια γυναίκα. Σε ευχαριστούμε για τις σωστές πληροφορίες alki.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αυτό που μάλλον δεν καταλαβατε είναι ότι ο καταπληκτικός σεξιστης της κουβέντας χρησιμοποίησε την διαφορά στη σωματική διάπλαση για να μας πείσει ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες. Γενικά. Γιατί κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε την κουβέντα;

Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Mitsi, εκεί πήγε όντως η κουβέντα εδώ, αλλά να πω την αλήθεια, εγώ άλλο κατάλαβα διαβάζοντας την ερώτηση, πως η ερωτώσα υποστηρίζει πως άντρες-γυναίκες θα έπρεπε να διαγωνίζονται μαζί σε όλα τα αθλήματα στο όνομα της ισότητας. Το ξαναδιάβασα και πάλι το ίδιο κατάλαβα, αλλά φαίνεται είμαι μόνος ή έστω μειοψηφία, οπότε πάσο. Ή μάλλον όχι πάσο, έχω όρεξη για κουβέντα. Δηλαδή ειλικρινά, εγώ τουλάχιστον απλά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει η τέρμα ασύντακτη φράση “είχα μια συζήτηση πρόσφατα για τις γυναίκες που παίρνουν μέρος στους ολυμπιακούς αγώνες με αρνητικά προκείμενο συνομιλητή κάτι που εγώ θεώρησα σεξιστικό.” Τι υποστηρίζει η… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Έχεις δίκιο, από συντακτικό κόβεται η φίλη μας αλλά λέει ότι η άλλη πλευρά έλεγε ότι οι άντρες υπερτερούν λόγω δύναμης με επιχειρήμα τα ολυμπιακά αθλήματα. Είναι ξεκάθαρο εδώ ότι ο συνομιλητής της ασυντακτης φίλης μας θεωρεί τους άντρες ανώτερους λόγω σωματικής διάπλασης και μεγαλύτερης δύναμης και ο ίδιος δίνει ως παράδειγμα τους ολυμπιακούς αγώνες λέγοντας πως και εκεί υπάρχει διαχωρισμός των φύλων επειδή οι γυναίκες ως αδύναμες είναι κατώτερες. Το ότι στο μποαξ ας που.ε δεν διαγωνίζεται αυτός των εκατό κιλών με αυτόν των πενήντα δε φαίνεται να τους λέει κάτι, ούτε σε αυτόν ούτε στη φιλη μας που… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μα δεν προκύπτει από πουθενά αυτό που λες. Η κουβέντα τους ήταν για τους ΟΑ και τη συμμετοχή των γυναικών σε αυτούς. Η Λένα απάντησε άλλα αντι άλλων και φτάσαμε στα σχόλια να γράφει ο καθένας πραγματικά το μακρύ και το κοντό του και βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα όπως εσύ.

chrissie spanikou
Επισκέπτης
Συμμετέχων
chrissie spanikou

Ευτυχως που υπαρχουν και καποιοι φωστηρες (οχι εξαρχειων) και τα βαζουν τα πραματα στη θεση τους. Αϊντααά. Νε, η γνωστη οπερα του Βέρτη.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Leave it to beaver μπορείς να ξαναδιαβάζεις αν θέλεις το κείμενο γιατί ο μονος που δεν κατάλαβε και βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα,επειδή έτσι θελειε φυσικά, είσαι εσύ. Αν παρόλαυτα έχεις κάποιο θέμα με την κατανόηση κειμένου δε σου φταίμε οι υπόλοιποι που καταλαβαίνουμε