Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί οποιαδήποτε φωνή αμφισβητεί την επιστήμη είναι θεωρία συνωμοσίας;

Απλά και εγώ όπως όλοι μας προσπαθώ να κατανοήσω τι γίνεται

Λένα, γειά σου! Με αφορμή το θέμα με τον Κορωνοϊό, έχω παρατηρήσει κάτι στις απόψεις σου και θα ήθελα να μου το εξηγήσεις. Σε φεμινιστικά θέματα κάποιος πχ. σου λέει: “Διάβασα την τάδε έρευνα που έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν χαμηλότερο IQ από τους άντρες.” Τότε απαντάς ότι οι έρευνες πολλές φορές βγάζουν τα αποτελέσματα που αναμένεται να βγάλουν, τα οποία αποτελέσματα ταιριάζουν με τις επικρατούσες απόψεις της κοινωνίας. Επίσης έχεις πει: “Ποιός θα χρηματοδοτήσει μια έρευνα που θα βγάλει σαν αποτέλεσμα ότι οι γυναίκες έχουν ίσο IQ με τους άντρες;” Στο φεμινιστικό ζήτημα λοιπόν παραδέχεσαι ότι το σύστημα (δηλαδή τα λεφτά) είναι ακόμα σε αντρικά χέρια άρα είναι λογικό να μην υποστηρίζονται έρευνες, μελέτες και ειδήσεις που θα βγάζουν αποτελέσματα υπέρ τις γυναικών. Όμως σε άλλα ζητήματα, πχ με το τρέχον θέμα του Κορωνοϊού, γιατί είσαι τόσο σίγουρη ότι οποιαδήποτε φωνή αμφισβητεί την επίσημη γραμμή (δηλαδή αυτά που ακούγονται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ ανά τον κόσμο) είναι ψέμα και θεωρία συνωμοσίας; Δεν εννοώ σε καμιά περίπτωση ότι δεν υπάρχει Κορωνοϊός και ότι δεν κινδυνεύουμε! Απλά και εγώ όπως όλοι μας προσπαθώ να κατανοήσω τι γίνεται. Εύχομαι να βγούμε από όλο αυτό όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από άποψη υγείας και οικονομίας.

-Φωτεινή

Αν κι εσύ πιστεύεις ότι όντως υπάρχει κορωνοϊός και κινδυνεύουμε, τότε τι ρωτάς; Εσύ πώς είσαι σίγουρη ότι ισχύουν αυτές οι υποθέσεις; Αν δεν εννοείς αυτό, τότε τι εννοείς;

Πες μου για ποια φωνή μιλάς και τι αμφισβητεί αυτή η φωνή, για να σου απαντήσω. Όμως, δεν υπάρχει κάτι τρομερά δυσνόητο για να καταλάβεις, εσύ, εγώ, ή οποιοσδήποτε. Ο άνθρωπος είναι ανίσχυρος απέναντι στους ιούς. Συνήθως την σκαπουλάρουμε επειδή ανταποκρίνεται το ανοσοποιητικό μας, αν το ανοσοποιητικό όμως είναι για κάποιο λόγο ανίσχυρο, την πατήσαμε. Ο συγκεκριμένος ιός είναι συγγενής με γνωστούς ιούς και ταυτοποιήθηκε γρήγορα, αυτό δεν σημαίνει ότι καταπολεμάται και γρήγορα. Μολαταύτα, δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας τύχει, με λίγη καραντίνα, θα την σκαπουλάρουμε. Έτσι και μεταλλαχθεί όμως αυτός της γρίπης ξαφνικά, τότε έχετε γεια βρυσούλες, ούτε καραντίνα, ούτε τίποτα δεν μας σώζει. Και να το χειροτερέψω, ένας από τους λόγους που δεν μας ξέκανε ο Έμπολα ολοκληρωτικά ως είδος, είναι ότι οι άνθρωποι πέθαιναν τόσο γρήγορα και με τόσο φριχτό τρόπο, που ο ιός δεν προλάβαινε να μεταπηδήσει σε άλλον άνθρωπο.

Την πρώτη χρονιά που πήγε η κόρη μας στον παιδικό, με εντελώς ανίσχυρο ανοσοποιητικό, έκανε το bootcamp όλων των ανθρώπων, που είναι «χτίσιμο ανοσοποιητικού με ταχύρρυθμα μαθήματα». Ευτυχώς το περνάμε πολύ μικροί και το ξεχνάμε, γιατί είναι πολύ επίπονη διαδικασία. Δεν το ξεχνάει όμως κανένας γονέας. Κολλούσε, όπως είναι γνωστό σε όλους που έχουν παιδιά, έναν ιό ανά ώρα. Ήα ανά λεπτό; Ήταν πραγματικά στα όρια του εξωφρενικού το πόσο ανίσχυρο ήταν το σώμα της σε κάθε μα κάθε ιό, και πολύ τρομαχτική η οργισμένη αντίδραση του οργανισμού στην προσπάθεια του να τον αποβάλει. Εκείνη τη χρονιά από περιέργεια, άγχος και κάποιου είδους διαστροφή, άρχισα να διαβάζω για τους ιούς γιατί δεν χωρούσε το μυαλό μου πώς ένας τόσο μικρός άνθρωπος είναι δυνατόν να βγάζει τόση μύξα, τόσα φλέματα, να βήχει τόσο πολύ, να κάνει τόσο πυρετό, να μην τρώει και να μην κοιμάται για μέρες, και να αναρρώνει. Να επιβιώνει. Στο τέλος είχα καταλήξει ότι στη γη οι άνθρωποι και οι ιοί είναι σε μια μόνιμη λυσσαλέα μάχη, και η ισορροπία είναι πάρα πολύ λεπτή. Επιβιώνουμε και οι μεν και οι δε στο παρά τσακ, και οι δυο πλευρές με μεγάλες απώλειες, αλλά επιβιώνουμε. Και τώρα, πάλι, θα επιβιώσουμε, και εμείς, και ο κορωνοϊός. Θα βγει φάρμακο, θα βγει εμβόλιο, αλλά δεν θα τον εξολοθρεύσουμε εντελώς. Θα προστεθεί στους 100 (πολύ περισσότερους) ιούς που κυκλοφορούν κάθε χειμώνα. Και θα συνεχίσει να πεθαίνει κόσμος από τις επιπλοκές του, όπως πεθαίνει κόσμος κάθε χρόνο, όλο το χρόνο, από επιπλοκές ιώσεων.

Οπότε, Φωτεινή, δεν είμαι σίγουρη τι ρωτάς. Η έκπληξη σου μάλλον προκύπτει από την έλλειψη επαφής με το θέμα. Δεν έχει συμβεί κάτι πρωτότυπο – σχετικά με την ύπαρξη των ιών και τις γνώσεις που έχει η επιστήμη γύρω από αυτούς, εννοώ. Το πρωτόγνωρο είναι ότι η γη, απορροφημένη από χίλια δυο, νομίζοντας ότι έχει κατακτήσει ένα καλό επίπεδο ιατρικής περίθαλψης, δεν ήταν προετοιμασμένη για πανδημία. Τι χρειάζεσαι για να καταλάβεις ό,τι δεν είχες καταλάβει; Σαν τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει, εκτός από αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας; Σαν τι θα χρειαζόσουν για να πειστείς, και για ποιο πράγμα χρειάζεται να πειστείς;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

39 points
Upvote Downvote

52
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
29 Θέματα σχολίων
23 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
35 Συντάκτες σχολίων
esteMarialadelbarrioΈνα ΜπλούμπεριChublisdaria Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Για εμάς, τους επιστήμονες των θετικών επιστημών και των επιστημών υγείας κάθε θεωρία υποστηρίζεται από ένα πειραματικό πρωτόκολο, που έχει επαναληφθεί πολλές, πάρα πολλές φορές, για να είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα είναι επαναλήψιμα. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών με φιλοσοφίες, ούτε να τα σκεφτούμε ούτε να προσπαθήσουμε να τα καταλάβουμε για να τα δεχτούμε. Δεν μπορούμε να καταργήσουμε την επιστημονική έρευνα γιατί “δεν μας φαίνονται σωστά ή δεν μας αρέσουν” αυτά που λέει. Τελεία και παύλα. “Διάβασα την τάδε έρευνα που έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν χαμηλότερο IQ από τους άντρες.” Εδώ αναφέρεσαι σε μια κοινωνιολογική… Διαβάστε περισσότερα »

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Από τότε που η Νομική θεωρείται επιστήμη, δηλαδή ανέκαθεν. Απλώς δεν είναι θετική επιστήμη.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Επειδή έχει ξαναγίνει αντίστοιχη συζήτηση – σφαγή απ όσο θυμάμαι, ας κλεισουμε μια για πάντα το θέμα 😁https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7

Barolo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Χούλιγκανς; Πού είδατε τους χούλιγκανς; Οι άνθρωποι είναι νέα παιδιά, μορφωμένα, γιατροί, δικηγόροι, επιστήμονες.” Αργύρης Σαλιαρέλης.

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Vietman flashback: Ήταν φθινόπωρο. Ειχα αποφασισει οτι θα γυρισω στη δουλεια οταν ο μικρος κλεισει τους 5 μηνες και θα τα δωσω ολα για τον δρομο προς την προαγωγη που κοπηκε στη μεση λογω τοκετου. Το παιδι θα πηγαινε παιδικο και ολα θα γυριζαν στην πρότερη κανονικότητα. Το συμπαν με άκουγε και έκλαιγε από τα γέλια. Από την πρώτη εβδομάδα μέχρι και τον Ιούλιο ήταν άρρωστος κάθε μα κάθε μα κάθε εβδομάδα. Δεν υπερβάλλω. Ήταν άρρωστος 3-4 μέρες μετά 3 μέρες ήταν καλά και πάλι από την αρχή. Κάθε εβδομάδα. Για μήνες. Εκείνη την χρόνια δεν μου έμεινε άδεια. Είχε… Διαβάστε περισσότερα »

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατί δεν έχεις δικαίωμα να διαφωνείς με την επιστήμη επειδή ‘αισθανεσαι’ ότι ξέρεις καλύτερα. Διαφωνείς με την επιστήμη μόνο με επιστημονικά αντεπιχειρηματα, αν έχεις. Αλλιώς είναι σα να διαφωνείς με τη βαρύτητα – δε χρειάζεται ούτε την έγκριση, ούτε την κατανόηση σου για να λειτουργήσει. Αν πιστεύεις ότι το μήλο δε θα πέσει επειδή αισθάνεσαι διαφορετικά, δεν είναι άξιο συζητησης. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να διαφωνήσεις με τον επιστήμονα, το φυσικό που θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για τη θεωρία της βαρύτητας για να εξηγήσει κάτι επειδή σου έχει μπει άλλη ιδέα στο μυαλό, χωρίς να είσαι του χώρου, κανείς… Διαβάστε περισσότερα »

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τα λες πολύ ωραία. Εγώ τις προάλλες πέτυχα στο σούπερ μάρκετ πατέρα συμμαθητή μου ο οποίος μου είπε οτι “δεν πιστεύει στον κορονοιο” (whatever that means). Και εκεί που πήγα να τον αποχαιρετήσω γιατί άρχισε να στραβώνει το στόμα μου με ξαναζωντάνεψε: ” αχ βρε παιδιά και εσύ και ο γιός μου τζάμπα τόσες σπουδές, τίποτα δεν μάθατε”.
Αυτά από μένα.

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Γκουχ, δεν υπάρχει θεωρία της βαρύτητας… είναι νόμος. Για να διαφωνήσεις με μια επιστημονική θεωρία το μόνο που απαιτείται είναι να έχεις τωόντι επιστημονικά αντεπιχειρήματα. Αν συμβαίνει αυτό, η ηλικία σου ή το αν είσαι του χώρου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση και θα ήταν αντιεπιστημονικό να απορριφθεί μια θεωρία για τέτοιους λόγους.

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν είμαι φυσικός, οπότε αν λέγεται μόνο νόμος και όχι θεωρία, έχεις δίκιο και ευχαριστώ για τη διόρθωση! Ήταν ένα παράδειγμα, και δε νομίζω ότι το λάθος μου λόγω άγνοιας του σωστού ορου το στερεί από το περιεχόμενο του. Για να έχεις επιστημονικά αντεπιχειρηματα, πρέπει να γνωρίζεις τη συγκεκριμένη επιστήμη αρκετά ώστε ο επιστημονικός διάλογος να γίνεται στο ίδιο επίπεδο. Δεν είπα ότι παίζει ρόλο η ηλικία, είπα ότι πχ η γνώση του μέσου μη-ειδικού στη θεωρία lattice είναι αντίστοιχη με του μέσου Λευτερακη με το καπετάνεμα πλοίου. Φυσικά και πρέπει να είσαι του χώρου, έστω παραπλήσιου για να μπορείς… Διαβάστε περισσότερα »

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Το παράδειγμα ήταν ατυχές, γιατί δεν υπάρχει θεωρία της βαρύτητας. Μια πρόταση είτε θα είναι μόνο νόμος είτε μόνο θεωρία και τα δύο μαζί αποκλείεται, υπάρχει διαφορά. Το παρακάτω λινκ ίσως να ξεδιαλύνει κάπως τα πράγματα: https://youtu.be/GyN2RhbhiEU
Όσο για το δεύτερο, κατηγορηματικά όχι. Ασφαλώς είναι πιθανότερο να διαθέτει επιστημονικά αντεπιχειρήματα κάποιος ακαδημαϊκός, αλλά η ιδιότητα δεν είναι προαπαιτούμενο. Παρατηρήσεις και προτάσεις μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε και η ιστορία έχει καταγράψει ότι έκαναν π.χ. ο Γκάους, ο Πασκάλ κ.α.

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το παράδειγμα μένει αναλλοίωτο είτε είναι θεωρία είτε νόμος. Εφόσον λέτε ότι είναι μόνο νομος και όχι θεωρία, απλως βάλτε νόμος εκεί που λέει θεωρία. Βουαλα και πρεστο. Το νόημα του παραδείγματος δεν ήταν ότι πρόκειται για θεωρία αλλά ότι κάποιοι αμφισβητούν τα κοινώς και ευρέως αποδεκτά χωρίς να προβάλλουν τα αντίστοιχα επιστημονικά αντεπιχειρηματα. Όσο για το δεύτερο σκέλος της απάντησης, στηρίζετε το κατηγορηματικα όχι σας σε παραδείγματα αναγεννησιακων. Λυπάμαι αλλά αυτό είναι όντως ατυχεστατο, γιατί η σύγχρονη επιστημονική μέθοδος και ο όγκος γνώσης που είναι προαπαιτουμενο για να γίνει επιστημονικός διάλογος σε παρόμοιο επίπεδο προϋποθέτει πλέον πολύ εξειδικευμένες γνώσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Νομίζω ότι όταν χρησιμοποιείς μια επιστημονική ορολογία με λάθος τρόπο είναι καλύτερο να το αναγνωρίζεις και να προσπαθήσεις να καταλάβεις ό,τι σου εξηγούν, το να προσπαθείς να με μειώσεις επί προσωπικού δε θα αλλάξει “βουαλά και πρέστο” το λάθος, ούτε το να αποδίδεις σε μένα δικές σου εκφράσεις (γιατί εγώ ποτέ δεν είπα “μόνο νομος και όχι θεωρία”, εσύ το είπες, ενώ εγώ το βρίσκω ατυχές), ούτε άσχημα σου μίλησα, ούτε είχα ούτε έχω τέτοια πρόθεση. Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι όταν λες ότι “Διαφωνείς με την επιστήμη μόνο με επιστημονικά αντεπιχειρηματα, αν έχεις.” είναι ατυχές να φέρνεις… Διαβάστε περισσότερα »

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αλλα διαβάζουμε, αλλα καταλαβαίνουμε.

‘Νομίζω ότι όταν χρησιμοποιείς μια επιστημονική ορολογία με λάθος τρόπο είναι καλύτερο να το αναγνωρίζεις και να προσπαθήσεις να καταλάβεις ό,τι σου εξηγούν’

‘Δεν είμαι φυσικός, οπότε αν λέγεται μόνο νόμος και όχι θεωρία, έχεις δίκιο και ευχαριστώ για τη διόρθωση!’

Τα υπόλοιπα, ανάξια σχολίου. Καλή συνέχεια.

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

“Εφόσον λέτε ότι είναι μόνο νομος και όχι θεωρία” “Τα υπόλοιπα, ανάξια σχολίου. Καλή συνέχεια.”

Graphene
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Graphene

Αυτή η ερώτηση είναι μια καλή περίληψη των επιπτώσεων που έχει η μηδενική διδαχή βιολογίας στα σχολεία. Είναι παραγκωνισμένη σε σημείο αηδίας. Δε γίνεται να τελειώνουμε το σχολείο και να μην ξέρουμε πολύ βασικά πράγματα, όπως τις διαφορές ιών/βακτηρίων και πώς τα καταπολεμά η επιστήμη.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εγώ πάντως έχω νέα αγαπημένη θεωρία συνομωσίας: O κορωνοϊός φτιάχτηκε απο φεμινίστριες και είναι ειδικά σχεδιασμένος να πεθαίνουν πιο πολλοί άντρες. Δεν με πιστεύετε; Είσται κι εσίς στο κόλπο, εεε;;;;;;;

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πες μου οτι οντως το ακουσες καπου αυτο;

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Σου το λέω, το άκουσα 😂

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εκπληκτικο!!!

brain user
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πραγματικα με τρομαζει το γεγονος οτι τοσοι πολλοι ανθρωποι σκεφτονται σοβαρα οτι ισως υπαρχει καποια αληθεια μεσα σε ολες αυτες τις γελοιες θεωριες συνομωσιας. Πραγματικα πιστευουν οτι ξεσκεπαζουν καποια αληθεια μεσα απο διαφορα ποστς στο Ιντερνετ, οπου ο καθενας γραφει το μακρυ του και το κοντο του. Αν εχεις αμφιβολιες αγαπητη Φωτεινη παρε να διαβασεις κανα βιβλιο βιολογιας! Το εχεις σκεφτει ποτε αυτο; Ιστορια ισως; Μηπως και η Μαυρη Πανωλη τον Μεσαιωνα ηταν σκευωρια των φαρμακευτικων και των Μασσονων ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο; Ελεος καπου.

dex_
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΑΝΙΚΟ DNA ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΑΝΙΚΟ DNA. ΤΗΝ ΑΜΠΑ ΜΗ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ. Οι θεωρίες συνομωσίας δεν αμφισβητούν την επιστήμη, την καταργούν. Η αμφισβήτηση είναι μέρος της επιστήμης. Πολλά από τα ψευδοεπιστημονικά κινήματα, που συνήθως αμφισβητούν την κύρια άποψη, δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν τις θεωρίες του. Γιατί εκεί βασίζεται η επιστήμη στην απόδειξη. Το bias σε έρευνες που έχουν να κάνουν με θέματα φύλου, προσωπικά το βρίσκω αδύνατον. Όχι γιατί… Διαβάστε περισσότερα »

DrStrange
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είμαι 99.99% σίγουρος ότι δεν έχουμε δει σε κανένα επιστημονικό περιοδικό δημοσίευση ότι οι γυναίκες έχουν χαμηλότερο IQ από τους άνδρες. Ίσως σε φυλλάδες τύπου Μακελειό ή Espresso.

dex_
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ακριβώς. Άλλο τι γράφει μια έρευνα και άλλο τι καταλαβαίνουμε ότι γράφει.
Έρευνα: Ο ιός επιβιώνει σε χάλκινες επιφάνειες για 4 ώρες.
Εφημερίδα: Ο χαλκός σκοτώνει τον κορονοιό.
Μπλογκσποτ: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ!!!!!! Απίστευτο! Βραχιόλι από χαλκό σκοτώνει τον κορονοιό.
Η θεία μου: κλέβει χαλκό από κολόνες τις ΔΕΗ για να φταίξει βραχιόλι, γιατί τι ξέρετε εσείς οι επιστήμονες;

salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λένα, πάει ήδη παιδικό η κόρη; (γέρασα εδώ μέσα…. ) Για τις ερωτήσεις της Φωτεινής, no comment

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Είναι σα να μας λες ότι η επιστημονική κοινότητα έχει κάποια σκιώδη συμφέροντα τα οποία της υπαγορεύουν να μην κάνει σωστές έρευνες και να αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει. Ή ότι μας λέει ψέματα ότι ο κόσμος πεθαίνει. Αλήθεια τι συμφέροντα θα μπορούσαν να είναι αυτά; Για σκέψου το λίγο. Καθώς το σκέφτεσαι σκέψου επίσης ότι κάποτε η ισπανική γρίπη σκότωσε πάνω από πενήντα εκατομμύρια ανθρώπους, σε μια εποχή που ούτε ίντερνετ υπήρχε ούτε τηλεόραση που μας πουλάει κουτοχορτο όπως αρέσκονται να λένε πολλοί, και για να στο κάνω ακόμα πιο εύκολο, όταν οι Ευρωπαίοι πήγαν στην Αμερική τον 15ο… Διαβάστε περισσότερα »